Γεια σας φίλοι και φίλες! Μαζί σας θα μοιράζομαι τις αγαπημένες μου συνταγές και αναμνήσεις! Συνταγές γραμμένες σε παλιά τετράδια, που ίσως ξεχάστηκαν στο ξέφρενο τρεχαλητό του χρόνου και που αναδίδουν το άρωμα μιας άλλης εποχής, συνταγές πλημμυρισμένες από τις μνήμες των παιδικών μας χρόνων, συνταγές απλές, καθημερινές, δοκιμασμένες από εμένα και από φίλους. Γεμάτες αγάπη, θαυμασμό και νοσταλγία για αυτές τις "μάγισσες" της κουζίνας, τις παλιές νοικοκυρές, που με φτηνά υλικά, κέφι και μεράκι έκαναν την μαγειρική τέχνη και τη φτώχεια ευρηματικότητα και έμπνευση!
Ας ξεφυλλίσουμε λοιπόν το τετράδιό μας, τις αναμνήσεις... τις στιγμές μας! Και... "ΚΑΛΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑΝ"...

10 Σεπτεμβρίου 2017

Τα σουτζουκάκια των καλοφαγάδων!



Υλικά:
1/2 κιλό κιμάς
1/2 ποτήρι του νερού κρασί ξηρό
(κόκκινο ή λευκό)
2 χοντροκομμένες φέτες ψωμί
3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
κατά προτίμηση σακούλας
1 αυγό
1/3 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
2 λιωμένες σκελίδες σκόρδο (προαιρετικά)
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο, τριμμένο πιπέρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κύμινο
1/2 ποτήρι του κρασιού ούζο
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:
Βρέχουμε το ψωμί με το κρασί.
Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε.
Πλάθουμε σε μικρά μακρόστενα ρολά.
Τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο.
Γίνονται 8-10 μερίδες.
Σερβίρονται ζεστά!

Σερβίρονται με ρύζι πιλάφι, πατάτες πουρέ, πατάτες τηγανητές, αρακά, βραστά κολοκυθάκια, κουνουπίδι ή μπρόκολο βραστό κλπ.
Ταιριάζουν με ούζο και με λευκά ή ροζέ κρασιά.

Καλή σας όρεξη!

Από την Ευδοκία Πατσιλινάκου

Δεν υπάρχουν σχόλια: