Γεια σας φίλοι και φίλες! Μαζί σας θα μοιράζομαι τις αγαπημένες μου συνταγές και αναμνήσεις! Συνταγές γραμμένες σε παλιά τετράδια, που ίσως ξεχάστηκαν στο ξέφρενο τρεχαλητό του χρόνου και που αναδίδουν το άρωμα μιας άλλης εποχής, συνταγές πλημμυρισμένες από τις μνήμες των παιδικών μας χρόνων, συνταγές απλές, καθημερινές, δοκιμασμένες από εμένα και από φίλους. Γεμάτες αγάπη, θαυμασμό και νοσταλγία για αυτές τις "μάγισσες" της κουζίνας, τις παλιές νοικοκυρές, που με φτηνά υλικά, κέφι και μεράκι έκαναν την μαγειρική τέχνη και τη φτώχεια ευρηματικότητα και έμπνευση!
Ας ξεφυλλίσουμε λοιπόν το τετράδιό μας, τις αναμνήσεις... τις στιγμές μας! Και... "ΚΑΛΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑΝ"...

12 Σεπτεμβρίου 2017

Αμυγδαλωτά


Υλικά:
1200 γραμμάρια αμυγδαλόψιχα
600 γραμμάρια ζάχαρη
10 ασπράδια αυγών
ξύσμα λεμονιού

Εκτέλεση:
Χτυπάμε καλά τα ασπράδια αυγών. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να λιώσει. Ρίχνουμε στο μίγμα τα αμύγδαλα καλά κοπανισμένα και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύουμε και πλάθουμε ένα-ένα τα αμυγδαλωτά σν μπισκότα. Τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί και τα ψηνουμε σε μέτριο φούρνο για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν.

Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: