Γεια σας φίλοι και φίλες! Μαζί σας θα μοιράζομαι τις αγαπημένες μου συνταγές και αναμνήσεις! Συνταγές γραμμένες σε παλιά τετράδια, που ίσως ξεχάστηκαν στο ξέφρενο τρεχαλητό του χρόνου και που αναδίδουν το άρωμα μιας άλλης εποχής, συνταγές πλημμυρισμένες από τις μνήμες των παιδικών μας χρόνων, συνταγές απλές, καθημερινές, δοκιμασμένες από εμένα και από φίλους. Γεμάτες αγάπη, θαυμασμό και νοσταλγία για αυτές τις "μάγισσες" της κουζίνας, τις παλιές νοικοκυρές, που με φτηνά υλικά, κέφι και μεράκι έκαναν την μαγειρική τέχνη και τη φτώχεια ευρηματικότητα και έμπνευση!
Ας ξεφυλλίσουμε λοιπόν το τετράδιό μας, τις αναμνήσεις... τις στιγμές μας! Και... "ΚΑΛΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑΝ"...

25 Νοεμβρίου 2012

Χριστουγεννιάτικες, παγωμένες εκπλήξεις!


Ας ταξιδέψουμε στην μαγευτική 
"χώρα των πάγων", 
την νύχτα των Χριστουγέννων  που έρχονται... 
φτιάχνοντας μικρά παγωμένα αριστουργήματα! 
Ας πειραματιστούμε από τώρα, με οδηγό απλά υλικά της φύσης και την φαντασία μας!....... Το αποτέλεσμα καταπληκτικό! 
Καλή Κυριακή να έχετε!

Καλλιτεχνήματα από πάγο!
Έντεχνα ενσωματωμένα στον πάγο τα κάθε λογής στεφάνια από κλαδιά κωνοφόρων, κουκουνάρια ή ό,τι άλλο διαθέτει εν αφθονία η φύση του χειμώνα! Κατασκευάζονται πολύ απλά μέσα σε φόρμες για κέικ ή γλυκίσματα και χρειάζονται τις κατάλληλες συνθήκες θερμοκρασίας και περιβάλλοντος για να αναδείξουν, αλλά και να διατηρήσουν, τη λάμψη και την κρυστάλλινή τους διαφάνεια.

Πολύτιμοι παγοκρύσταλλοι!
Ενδιαφέροντα τα σχήματα και εντυπωσιακή η παρουσίαση του πάγου, ιδίως όταν αφήνει να διαφαίνεται με κρυστάλλινη διαύγεια το πρωτότυπο περιεχόμενο από φυσικά στοιχεία ή υλικά, όπως φρούτα, φύλλα και καρποί. Η ιδέα πραγματοποιείται απλά, αν ανάμεσα σε δυο μπολ ρίξουμε νερό και το αφήσουμε να παγώσει καλά. Παραμένοντας για μικρό διάστημα σε θερμοκρασία δωματίου, το καλούπι μας αφαιρείται εύκολα, αφήνοντας το αποτέλεσμα να λάμψει, σαν διάφανο γλυπτό στο φως!

Επίπεδα διαφάνειας!
Ολοφάνερα ορατός ο συμβολικός χαρακτήρας γραμμάτων και αριθμών. Σε σχήματα που διαμορφώνονται απλούστατα, από εύκαμπτο σύρμα και χάντρες ανάλογου μεγέθους και αποχρώσεων, προβάλονται ιδανικά μέσα από το διάφανο κερί, που ρίχνουμε υπό μορφή τζελ σε γυάλινη υποδοχή ή ποτήρι!

Αυθεντικότητα κρυστάλλου!
Ενσωματώνοντας σε κάθε ξεχωριστή υποδοχή της παγοθήκης τα κατάλληλα διακοσμητικά στοιχεία μαζί με λεπτό νήμα ή σπάγγο μέσα σε νερό, δημιουργούμε μοναδικά κρυστάλλινα στολίδια από πάγο. Θα κοσμήσουν με τον πιο αυθεντικό τρόπο τη βεράντα ή τον κήπο, στην υποδοχή της νέας χρονιάς!

2 σχόλια:

christina's eyes είπε...

εντυπωσιακά αλλά όχι και πρακτικά!
Όμορφη Κυριακή!

Κική είπε...

ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΟΥ ΜΕ ΣΥΓΚΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΜΟΡΦΩΝΟΥΝ . ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ . ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗ ΣΕ ΜΕΡΙΜΕΝΗ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ . ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.