Γεια σας φίλοι και φίλες! Μαζί σας θα μοιράζομαι τις αγαπημένες μου συνταγές και αναμνήσεις! Συνταγές γραμμένες σε παλιά τετράδια, που ίσως ξεχάστηκαν στο ξέφρενο τρεχαλητό του χρόνου και που αναδίδουν το άρωμα μιας άλλης εποχής, συνταγές πλημμυρισμένες από τις μνήμες των παιδικών μας χρόνων, συνταγές απλές, καθημερινές, δοκιμασμένες από εμένα και από φίλους. Γεμάτες αγάπη, θαυμασμό και νοσταλγία για αυτές τις "μάγισσες" της κουζίνας, τις παλιές νοικοκυρές, που με φτηνά υλικά, κέφι και μεράκι έκαναν την μαγειρική τέχνη και τη φτώχεια ευρηματικότητα και έμπνευση!
Ας ξεφυλλίσουμε λοιπόν το τετράδιό μας, τις αναμνήσεις... τις στιγμές μας! Και... "ΚΑΛΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑΝ"...

15 Δεκεμβρίου 2012

Άρωμα γιορτής!

Μυρωδάτα κουλουράκια της παιδικής μας ηλικίας... 
θαλπωρή της οικογένειας... 
άρωμα γιορτής!
Αν θέλουμε να πρωτοτυπήσουμε, ετοιμάζουμε στολίδια χριστουγεννιάτικα από πολύ λεπτές ροδέλες πορτοκαλιού. Τις κρεμάμε με κόκκινες κορδέλες και καρώ σκωτσέζικους φιόγκους. Θα δώσουν χρώμα στο δέντρο μας. Όσο για τις γιρλάντες... θα χρησιμοποιήσουμε ποπ - κορν!!! Ναι! Σωστά διαβάσατε! Αν έχουμε υπομονή τα περνάμε σε λεπτό σπάγκο χρησιμοποιώντας μεγάλη βελόνα. Αν πάλι δεν προλαβαίνουμε εμείς, αφήνουμε τα μπομπιράκια μας να το κάνουν. Θα ενθουσιαστούν!!!
Αρκετό καιρό πριν από τα Χριστούγεννα και λίγο μετά, τα τραγανά μπισκότα και τα μυρωδάτα κουλουράκια είναι οι πρωταγωνιστές της ατμόσφαιρας και της διακόσμησης των γιορτινών ημερών.
Από γενιά σε γενιά, το τρυφερό τους άρωμα γλυκαίνει τα σπιτικά τις μέρες των γιορτών. Κρεμασμένα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο φτιάχνουν το πιο γλυκό σκηνικό, προκαλούν τον ουρανίσκο. αλλά και τα μάτια! Φτιάχνουμε κανονικά τη ζύμη, την πλάθουμε στα σχήματα της επιλογής μας (καρδιά, έλατο ή αστέρι) ή την κόβουμε με κουπ πατ και προτού τα ψήσουμε, κάνουμε μικρές τρύπες σε κάθε μπισκότο, ώστε κατόπιν να περάσουμε από κει τις πολύχρωμες κορδέλες για να τα κρεμάσουμε. Αν τα μπισκότα μας έχουν σχήμα κρίκου, δεν χρειάζεται να ανοίξουμε καινούριες τρύπες, βολεύει το ίδιο σχήμα!

Καλές γιορτές!

Δεν υπάρχουν σχόλια: